Warzywny gulasz z ziemniakami
Posłuchaj tego artykułu
00:00
Nie da się ukryć, że w polskich kulinariach nie brakuje mięsnych specjałów. Flaczki, bigos czy gulasz to ponadczasowe potrawy, do których wraca się z nieskrywaną przyjemnością. Wydaje się, że przerabianie tego typu dań na wersje roślinne jest skazane na niepowodzenie? Nic bardziej mylnego. Mięsny farsz uwielbianych gołąbków śmiało można zamienić na kaszę gryczaną i leśne grzyby. Bigos smakuje wyśmienicie z boczniakami. Alternatywą dla pierogów z mięsem są nie tylko ruskie czy kapuściane. Bardzo dobrze sprawdzi się, chociażby soczewica. Nie możecie doczekać się tak apetycznych eksperymentów? Wypróbujcie przepis na warzywny gulasz z ziemniakami.
Przepis na warzywny gulasz z ziemniakami
Czas przygotowania: 40 minut
Liczba osób: 4
Składniki
- 1 opakowanie Fix Naturalnie Smaczne Gulasz warzywny Knorr
- 4 ziemniaki
- 2 czerwone cebule
- pół szklanki mrożonego groszku
- 1 marchewka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- pół pęczka natki pietruszki
- 200 ml wody
Przygotowanie
- Obierz i pokrój w dużą kostkę ziemniaki. Następnie skrop je oliwą z oliwek i piecz w piekarniku w 180 stopniach przez około 25 minut.
- Cebulę oraz marchewkę pokrój w kostkę i podsmaż w garnku z dodatkiem oliwy z oliwek.
- Do całości wsyp zawartość opakowania Fix Naturalnie Smaczne Gulasz warzywny Knorr oraz groszek.
- Wszystko wymieszaj i gotuj razem przez 5 minut na wolnym ogniu.
- Podawaj danie z pieczonymi ziemniakami oraz posiekaną natką natką pietruszki.
Smacznego!
Źródło: Knorr
TEMATY NA CZASIE
Tagi
Komentarze