Logo
Logo

Grillowany boczek z brzoskwinią – szybka, pyszna, idealna przekąska!

Każde przyjęcie warto zacząć od przystawki. Może być prosta, ale przy tym powinna być bardzo zaskakująca. Wystarczy zestawić ze sobą dwa składniki, które wydawać by się mogło do siebie nie pasują, a jednak! Grillowany boczek idealnie komponuje się ze słodką brzoskwinią. Jeśli chcesz zaskoczyć swoich gości, ten przepis jest dla Ciebie.

Przepis na grillowane brzoskwinie owijane boczkiem

Składniki

  • 3 brzoskwinie
  • 24 plasterki cienkiego boczku
  • ocet balsamiczny do polania (gęsty np. pomarańczowy)

Przygotowanie

  1. Brzoskwinie myjemy i suszymy. Kroimy na 8 części. Każdy kawałek brzoskwini owijamy plastrem boczku.
  2. Patelnię grillową rozgrzewamy i układamy zawijane brzoskwinie w boczku.
  3. Opiekamy z każdej strony na rumiano.
  4. Następnie polewamy octem balsamicznym.

Smacznego!

Źródło: SM Mlekpol

Tagi
 
Powiązane tematy
Zwiń Pokaż więcej (3)
Powiązane rośliny

Komentarze

Dodaj komentarz
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Może będziesz pierwsza/-y? Zajrzyj na Forum ZielonyOgrodek.pl